آشپزی دسر و پیش غذا

طرز تهیه سمنو خوشمزه در خانه

دستور پخت سمنو خوشمزه
نوشته شده توسط ابراهیم شجاعی

روش پخت سمنو در خانه

سمنو یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز است که می توانید آن را در منزل تهیه کنید . در این بخش از آشپزی در وبسایت لبخند ما طرز تهیه سمنو را به شما دوستان عزیز آموزش می دهیم تا پایان مطلب همراه ما باشید. .

مواد لازم برای تهیه سمنو

  • گندم با پوست : نیم کیلو گرم
  • آرد گندم : 2 کیلو گرم

دستور پخت سمنو در خانه

  1. ابتدا گندم ها را با دقت تمیز کنید سپس آن ها را به خوبی با آب سرد بشویید و گندم های شسته شده را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و روی گندم ها مقداری آب بریزید توجه داشته باشید که آب روی سطح گندم ها باید به اندازه بند انگشت شما باشد به مدت 3 روز ظرف گندم را در جای مناسبی قرار دهید و در این مدت در طی روز چند بار آب گندم ها را عوض کنید.
جوانه گندم برای تهیه سمنو
  • بعد از این که گندم ها جوانه زدند آن ها را در درون صافی مناسبی بریزید و مقداری آب خنک بر روی گندم های صافی بریزید و صافی را در محلی قرار دهید تا آب گندم ها از آن ها به خوبی خارج شود.
  • سپس دستمال پارچه ای تمیزی را کاملا خیس کنید و گندم ها را در درون پارچه بریزید و پارچه را در درون ظرف مناسبی قرار دهید روزی دو بار آب بر روی دستمال پارچه ای بپاشید توجه داشته باشید که آب زیادی را بر روی پارچه نریزید زیرا آب زیاد باعث ترش شدن گندم ها می شود بنابرین سمو نیز ترش خواهد شد فقط پارچه را با آب مرطوب کنید.
طرز تهیه سمنو در خانه
  • هنگامی که ریشه های گندم در آمدند آن ها را در روی پارچه ای تمیز پهن کنید و با کمک پارچه نمدار دیگری روی گندم ها را بپوشانید و بعد از اینکه ساقه سفید گندم ها پدیدار شدند آن ها را برای تهیه سمنو آماده کنید.
  • بعد از موفقیت در مرحله قبل طرز تهیه سمنو و آماده کردن گندم ها، آن ها را در درون چرخ گوشت ریخته و دو بار آن ها را چرخ کنید و 8 لیوان آب ولرم بر روی گندم های چرخ شده بریزید و گندم ها را در درون صافی بریزید تا مقداری از آب و شیره آن ها از صافی رد شود سپس گندم های باقی مانده در صافی را به خوبی فشار دهید تا شیره آن ها به خوبی از گندم ها خارج شود. تفاله های گندم را در ظرف مناسبی بریزید و دو لیوان آب بر روی تفاله ها ریخته و دوباره آن ها را صاف کنید. در قابلمه مناسبی آرد گندم را بریزید و سپس شیره را با مقداری آب مخلوط کنید و بر روی آرد گندم بریزید و آرد را به خوبی شیره گندم حل کنید تا رقیق شود. قابلمه را بر روی شعله گاز قرار دهید و مرتب محتویات درون قابلمه را هم بزنید تا مایع سمنو به جوس بیاید و غلیظ شود. توجه داشته باشید که مایه سمنو را باید به قدری هم بزنید که ته نگیرد و از گلوله شدن آرد جلوگیری شود و مایه سمنو به شکل حلوا در آید. در طرز تهیه سمنو بعد از اینکه مایه آن به شکل حلوا در آمد آن را ماند حلوا البته بدون شکر و روغن سرخ کنید و مقداری آب ولرم را آرام آرام به حلوا اضافه کنید و به خوبی حلوا را هم بزنید تا گلوله های تشکیل شده آن باز شوند و مایه به شکل سمنو درآید.
  • سپس سمنو را به مدت یک ساعت بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و بر روی دری قابلمه سمنو دم کنی قرار دهید. اگر مقدار سمنو شما کم است و در قابلمه کوچک تری آن را طبخ کرده اید می توانید قابلمه سمنو را در درون فر به مدت یک ساعت قرار دهید. بعد از یک ساعت سمنو آماده است.
طرز تهیه سمنو

نکاتی در رابطه با تهیه سمنو در خانه

  1. گندم های سمنو باید از نوع خوب و مرغوبی باشند.
  2. خیس کردن گندم به مدت 2 روز در محیطی گرم کافی می باشد.
  3. بهتر است در زیر گندم هایی که در پارچه می ریزید آبکش و یا صافی بگذارید.
  4. جنس دستمال پارچه ای باید نخی باشد پارچه نخی همواره مرطوب می ماند.
  5. اگر بلافاصله بعد از در آمدن جوانه های گندم فرصت کافی برای ادامه مراحل طرز تهیه سمنو ندارید می توانید جوانه ها را در درون یخچال بگذارید با این کار جلوی رشد بیشتر جوانه های گندم را می گیرید و جوانه ها نیز در درون یخچال تا چند روز سالم خواهند ماند.
  6. بهتر است در طرز تهیه سمنو با کمک یک اسپری بر روی پارچه آب بپاشید.
  7. برای آرد سمنو می توانید از یک دوم آرد جوانه گندم نرم شده استفاده کنید که آرد جوانه گندم را باید به خوبی الک کنید استفاده از این آرد در تهیه سمنو شیرینی طبیعی سمنو را بیشتر می کند.
  8. دم کردن سمنو در کیفیت سمنو بسیار موثر است و سمنو را باید بر روی شعله با حرارت ملایم دم کنید.
  9. می توانید در طرز تهیه سمنو از بادام و پسته و فندق استفاده کنید.
  10. اگر سمنو خیلی غلیظ شد کمی آب به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
  11. هرگز اجازه ندهید که گندم ها به مرحله سبز شدن برسند زیرا شیرینی سمنو شما کم می شود.
  12. اگر برای مدت طولانی مثلاً برای ۳ تا ۴ ماه قصد دارید سمنو ها را نگه دارید. اجازه دهید، سمنو شما کاملاً غلیظ شود. چراکه اگر سمنو رقیق باشد و آب داشته باشد، زودتر خراب می‌شود و کپک می‌زند.
  13. تفاله های گندم را دور نریزید. این تفاله همان سبوس گندم است که فواید زیادی دارد. آنها را روی یک سینی در هوای آزاد در جلوی نور خورشید پهن کنید تا خشک شوند، آنها را آسیاب کنید و هر موقع با خمیر، قصد تهیه نان های خانگی را دارید، یک قاشق غذا خوری از آن را داخل مواد نان بریزید؛ تا نان شما داری سبوس باشد. همانطور که می دانید بیشتر آردهای بیرونی بدون سبوس هستند و خواص زیادی ندارند.
  14. برای درست کردن سمنو بهتر است گندوم شمال تهیه کنید. گندوم شمال نسبت به گندوم جنوب سمنو شیرین تر میشود. من هر دو گندوم را امتحان کردم و از گندوم شمال سمونی خیلی شیرین تر بدست اومد.

اگر در مورد طرز تهیه سمنو خانگی با جوانه گندم سوال یا تجربه‌ای دارید؛ در بخش نظرات همین مطلب بفرمایید.

اگر میخواهد در باره ی سمنو و خواص آن بیشتر بدانید به اینجا مراجعه کنید.

پیام بگذارید